Bezorging en service
Bij ons hoog in het vaandel
Eigen transportbedrijf
Bij u op de stoep geleverd
Aubiose en Cocoon
De importeur van Nederland

Aubiose voor paarden

Hennep wordt zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen verbouwd in de Franse Champagnestreek. Het gunstige klimaat van deze streek staat garant voor hennepplanten van uitstekende kwaliteit. Hennep is een eenjarige plant welke erg snel groeit en hierdoor veelvuldig gebruikt wordt in de papier- en textielindustrie. Aubiose is een vezel welke afkomstig is van de binnenzijde van een hennepstengel. Het heeft een constante kwaliteit en is het hele jaar door leverbaar. Aubiose is een hennepproduct dat snel afbreekt tot een vruchtbare humus waardoor het slechts een minimale hoeveelheid mestvolume creëert.

Aubiose gebruiksaanwijzing

Aubiose is een heel ander stalbed dan de gebruikelijke houtkrullen of stro. U maakt met Aubiose naar een potstal principe een stalbed voor een periode van ongeveer 3 maanden. Onderstaand een korte uitleg over het gebruik van Aubiose:

• Start met een schone stal. Vijf balen Aubiose creëren de basis voor een box van ongeveer 10m2.
• Het stalbed wordt opgebouwd uit 3 lagen Aubiose. Aan de eerste laag wordt per 2 balen Aubiose een gieter water van 10 liter toegevoegd. Uw stal wordt hier niet nat van. Dit wordt herhaald bij de tweede laag.
• Paarden zullen normaal gesproken niet eten van Aubiose, maar gezien de nieuwsgierige aard van paarden en de natuurlijke structuur van Aubiose adviseren wij bij aanleg van de laatste laag 1 liter keukenazijn toe te voegen.
• Verwijder iedere dag de mestballen en hark het stalbed vlak. Aubiose werkt goed als “potstal”. Verstoor het stalbed zo min mogelijk zodat het bed zijn vorm behoudt, er minder ammoniakgeur vrijkomt en insecten afnemen.
• Strooi Aubiose bij naar behoeften, normaal 1 baal per tien dagen.
• Bij een natte plek kunt u de losse Aubiose aan de kant harken en verwijderen, en hier nieuwe Aubiose bij strooien.
• Zorg ervoor dat uw paard voldoende ruwvoer ter beschikking heeft.

Aubiose de naam gewijzigd in Aubiose

Vanaf januari 2009 heeft de Franse leverancier van Aubiose de naam gewijzigd in Aubyose. Het strooisel is echter exact hetzelfde gebleven. Aubiose is de meest zuivere vorm van hennepstro en daarom ook duidelijk het beste product voor de stal van uw paard of als bodembedekker voor kleindieren, ook wel Cocoon genoemd. Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact opnemen.